Поткаст со Јасмина Цимбулева и Зорица Масникоса-Поп Трајков


Facebook-f


Twitter


Youtube


Instagram

Медиумски формат во кој разговараме за актуелни новости и збиднувања.  Дискутираме со инспиративни луѓе и развиваме  мотивирачки животни приказни. 

„Хакатон“ натпреварување
во СОУУД „Димитар Влахов“

Поткаст со Јасмина Цимбулева (дир. на Димитар Влахов) и Зорица Масникова-Поп Трајкова (проф. по физика)

https://www.youtube.com/watch?v=tFnVySaXnOY
Поткаст со Јасмина Цимбулева и Зорица Масникоса-Поп Трајков

Поткаст со Јасмина Цимбулева и Зорица Масникоса-Поп Трајков

Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе

Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Кај нас

 • Што е ново
 • Својкаст
 • Муабети
 • Влог
 • За нас

Кои сме ние

 • Дигитална платформа
 • Мултимедијални содржини
 • Инспиративни приказни
 • Будиме идеи

Следете не!

BidSvoj 2023 © Сите права задржани

Балкански ритуал

Постојат ритуали во животот кои се на границата помеѓу банално и сериозно, бидејќи самиот живот е често банален, не многу интересен, а понекогаш и многу интересен, фасцинантен. Некои ритуали се заедничка страст на мнозинството, исто како што секој од нас има навики кои се посебни и специфични. Еден од најраспространетите ритуали е поканата на кафе.

Животни со најкраток животен век

Често ја слушаме фразата дека „животот е премногу краток“ и како треба „да живееме како секој ден да ни е последен“.
Меѓутоа, во споредба со другите жители на нашата планета, човекот има повеќе време од повеќето живи суштества.
Кое животно има најкраток животен век?

Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе


Facebook-f


Youtube


Instagram


Tiktok


Linkedin

Медиумски формат во кој разговараме за актуелни новости и збиднувања.  Дискутираме со инспиративни луѓе и развиваме  мотивирачки животни приказни. 

Успешни млади луѓе

Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе

https://www.youtube.com/watch?v=NbyLCwYh7b8
Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе

Поткаст со Ристо Ковачев, доктор по медицина и Иван Мастев, м-р по математика – Успешни млади луѓе

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Поткаст со Ана Суханеќ и Невена Глигориевиќ Бугарчиќ, новинари од Србија

Поткаст со Ана Суханеќ и Невена Глигориевиќ Бугарчиќ, новинари од Србија

Кај нас

Кои сме ние

 • Дигитална платформа
 • Мултимедијални содржини
 • Инспиративни приказни
 • Будиме идеи

Следете не!

BidSvoj 2023 © Сите права задржани

Ден без автомобили – Парада за нулта емисија на штетни гасови!

По повод Европската недела на мобилност и Светскиот ден без автомобили, ⭐️Europe House⭐️ Струмица ви ја најавува овогодинешната „𝗖𝗮𝗿 𝗙𝗿𝗲𝗲 𝗗𝗮𝘆 – 𝗭𝗲𝗿𝗼 𝗘𝗺𝗶𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯“.

Компанијата на Илон Маск доби дозвола за вградување чипови во мозок

Компанијата Neuralink, во сопственост на милијардерот Илон Маск, објави дека добила одобрение од независно тело да започне со регрутирање пациенти за првите експерименти за вградување чипови во мозокот, пишува Гардијан.

Иднината на забавата

Поминаа деновите кога чекавте да се емитува вашата омилена серија на ТВ или кога трчавте до музичката продавница за секој нов албум. Денешната младина ги менува правилата на игра, а забавната и медиумската индустрија никогаш нема да бидат исти. Ајде да видиме што е „ин“ а што „аут“ во светот на забавата и медиумите!

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица


Facebook-f


Youtube


Instagram


Tiktok


Linkedin

Медиумски формат во кој разговараме за актуелни новости и збиднувања.  Дискутираме со инспиративни луѓе и развиваме  мотивирачки животни приказни. 

Зошто сѐ повеќе деца
се со проблеми во развојот?

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во Оу „Сандо Масев“

https://www.youtube.com/watch?v=ojERcJILjQc
Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Спасе Додевски – Специјален едукатор и рехабилитатор во ОУ „Сандо Масев“ – Струмица

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Миле Стојменов – сообраќајна струка

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со Владо Милев – одбојкар

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со д-р Милијана Кацарска – психијатар – Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со Борко Прометаров и Кирил Тасев од ВК „Актив“ и Благој Ѓузелов и Борче Тимов од Југоисток – Велосипедизам – во здраво тело здрав дух

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со победникот на „Ѕвездите на Гранд“, Славица Ангелова

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со градоначалникот на Општина Струмица – Костадин Костадинов

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Поткаст со Васко Пиличев и неговите ученици

Поткаст со Ана Суханеќ и Невена Глигориевиќ Бугарчиќ, новинари од Србија

Поткаст со Ана Суханеќ и Невена Глигориевиќ Бугарчиќ, новинари од Србија

Поткаст со Софија Ѓоргиева, Иванка Стоилова, Петар Наков и Димитар Стојковски – претставници од СОУ „Никола Карев”- Струмица

Поткаст со Софија Ѓоргиева, Иванка Стоилова, Петар Наков и Димитар Стојковски – претставници од СОУ „Никола Карев”- Струмица

Кај нас

Кои сме ние

 • Дигитална платформа
 • Мултимедијални содржини
 • Инспиративни приказни
 • Будиме идеи

Следете не!

BidSvoj 2023 © Сите права задржани