Дигитализирано културното и историското наследство на Аруба

Овој потфат, познат како колекцијата на Аруба, вклучува дигитализирани верзии на Националната библиотека на Аруба, Националниот архив, Археолошкиот музеј и Универзитетот во Аруба, вклучувајќи над 101.000 предмети, вклучувајќи 40.000 документи, 60.000 слики и седум 3D објекти.

Шест знаци кои јасно кажуваат дека е време да ја напуштите работата

Можеби се преиспитувате себеси, се прашувате дали е виновна вашата работа што сакате да се откажете или дали вашата работна етика е проблемот. Сите поминуваме низ периоди кога сме демотивирани или мораме да им дадеме приоритет на другите аспекти од нашиот живот.