Говорните мани кај децата во растечка тенденција – Поткаст со Марија Настева – Џекова 

Во последната епизода на нашиот поткаст, разговаравме со логопедот Марија Настева – Џекова за предизвикот што го претставуваат говорните мани кај децата и мерките што може да се преземат за да се помогне на нив.

Го живеат ли струмичани карневалот? – Поткаст со долгогодишни струмички карневалџии

Во најновата епизода на „Својкаст“, ни беше задоволство да им посакаме добредојде на Клара Патарова, Благој Милановиќ и Стојан Ефтимов од групата „Ѕвезден Град“, заедно со Илија Николов од карневалската група „Мулен Руж“., сите со долгогодишно искуство во струмичкиот карневал.

Ловџиството скапо хоби или машка пасија?

Дали ловот е скап хоби или пак машка пасија? Со задоволство Ви ги претставуваме нашите гости, Димитар Арапов и Киро Ѓоргиев, членови од Ловно Друштво „Беласица“ и „Фазан“ од Струмица, кои во разговор со нас ни го претставија вистинскиот дух на ловот.

Разводите сè уште табу тема кај нас, вели адовкатот Павлинка Димитриева

Според последните статистики, бројот на разводи во Струмица забележува значаен раст, открива адвокатот Павлинка Димитриева, кој гостуваше во последната епизода на „Својкаст“.

Операцијата awake brain surgery е триумф на целата клиника вели проф. д-р Венко Филипче

Во последната епизода од нашиот поткаст посебно внимание му дадовме на светот на медицината со особен фокус на еден од најистакнатите неврохирурзи во нашата земја и поранешен министер за здравство, професор д-р Венко Филипче.

Ден без автомобили – Парада за нулта емисија на штетни гасови!

По повод Европската недела на мобилност и Светскиот ден без автомобили, ⭐️Europe House⭐️ Струмица ви ја најавува овогодинешната „𝗖𝗮𝗿 𝗙𝗿𝗲𝗲 𝗗𝗮𝘆 – 𝗭𝗲𝗿𝗼 𝗘𝗺𝗶𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗱𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯“.

Биди Свој и српскo Око со прекугранично истражување за училишното малтертирање

Изминатиов период редакцијата на дигиталната платформа „Биди свој“ од Струмица беше дел од проектот „Social media challenging gadget for young people“ на БИРН и заедно со српскиот информативен портал „Око“ од работеа на тема врсничко насилство.