Зошто понекогаш се будиме порано: Наместо алармот, го навиваме умот

Сигурно веќе ви се случило да легнете со преоптоварени мисли дека треба да станете на време следниот ден, бидејќи имате многу важни обврски, а следното утро умот да ве изненади и да се разбудите без никаква дополнителна помош.