Шаренило од бои и одлични креации и маски
на Детскиот карневал во Радовиш

Позајмено од ДРНКА.МК

Викендов во Радовиш се одржа Детскиот карневал каде околу 1000 дечиња од училишта, градинки од Македонија и странство продефилираа по радовишките улици а на плоштадот ги изведуваа своите кореографии. Нив ги поздрави првиот човек на општината Ацо Ристов кој ја поздрави одличната креација на најмладите на годинашново издание на Меѓународниот детски карневал кој е во организација на Општина Радовиш и Центарот за култура „Ацо Караманов“.