Одбојкарите на ,,Јане Сандански“ од Струмица - Шампиони на Македонија за средни училишта!

Средношколската одбојкарска екипа на училиштето ,,Јане Сандаски“ од Струмица го освоија Државното првенство во одбојка за средни училишта откако на завршниот турнир во Струмица забележаа победи против двете екипи кои конкурираа за титулата. Средношколците предводени од професорот Гоце Кончалиев беа убедливи против тимовите на средните училишта Јосип Броз Тито од Скопје но и битолското истоимено средно училиште.

На финалниот турнир што се одржа во салата на СОУ “Димитар Влахов” во Струмица, струмичките средношколци покажаа доминација најавувајки нова генерација на млади и квалитетно одбојкари во Струмица На Скопскиот состав во двата сета им дозволија 33 поени (25:15, 25:18) а против битолската екипа на СОУ ,,Јосип Броз Тито“ беа уште поубедливи со 2:0 во сетови дозволувајки им да освојат само 23 поени (08:25, 16:25).