Dunlap Hollow иновативна и еколошка пештерска куќа

Dunlap Hollow е иновативна и еколошка пештерска куќа, вградена во природна вдлабната пештера на имотот Dunlap Hollow во Хокинг Хилс, Охајо. Дизајнирана и изградена по нарачка од сопствениците Брајант Гингерич и Ејми Бајлер Гингерич, со внатрешен дизајн од Рене Бајлер и со помош на креативното студио BURROW. Во оваа пештерска куќа со површина од 139 метри квадратни можат да спијат 6 луѓе во две спални соби, секоја со голем кревет и со два дополнителни кревети во една од спалните соби. Куќата има и кујна со целосна услуга, голем надворешен двор, маса за билјард, приватни пешачки патеки и многу повеќе.