Новите опции кои X ги воведува се доказ дека Twitter каков што го знаеме повеќе не постои

Извршната директорка на социјалната мрежа Х, Линда Јакарино, потврди дека корисниците на оваа платформа наскоро ќе можат да остваруваат видео повици, но патем најави уште неколку опции кои многумина не ги очекуваа.

„Наскоро ќе можете да остварувате видео повици без да мора да го оставите вашиот телефонски број“, рече Џакарино за Си-Ен-Ен, откако наброја неколку други опции кои доаѓаат до X, вклучувајќи видео стриминг со долга форма, претплати на автори и создавачи на содржини како што се оние. на YouTube или Onlifens, како и можност за плаќање преку X апликацијата.

Според раководството на мрежата, новите опции се само првиот чекор во конечното остварување на целта „да се ослободиме од Твитер“.

„Ребрендирањето навистина претставува ослободување од Твитер. Издание кое ќе ни овозможи да ја промениме парадигмата и сегашниот начин на размислување. Тоа ќе го промени начинот на кој комуницираме, играме и работиме. И сето тоа на една платформа“, истакнува Јакарино.

Сопственикот на мрежата, Илон Маск, веќе извесно време вели дека планира X да го направи „апликација за сите“. Теоретски, би работел како кинескиот WeChat и би се користел за пребарување, купување, продавање, разговор, размена на мултимедија, пораки, објавување, испраќање пари, плаќање итн.

„Јон работи на забрзување на ребрендирањето и на плановите за иднината. Јас сум одговорен за се друго“, објаснува Јакарино, коментирајќи дека има целосна автономија во носењето одлуки.

Раководството на тој начин ја воведе X платформата во транзиција која ќе трае некое време и нема да биде ненадејна. Поради оваа причина, приливот на нови опции може да се очекува постепено или во кластери.

Како ќе изгледа мрежата после таа транзиција останува да видиме, но едно останува сигурно – Twitter како што некогаш знаевме дека никогаш нема да биде ист.