„Пчелите ќе умрат“ премиерно изведена
пред струмичката публика

Kanalvis.com:

Преку три интервјуа на научници се отворија теми за иднината на човештвото и планетата, за моралот и начинот на живот на современиот човек, за етиката на научниците. Интервјуата на тројцата актери со невидливте интервјуирачи ги внесоа присутните во глобалните проблеми и предизвици за кои ретко отворено се разговара.
Оваа претстава е во коподукција на театарот „Антон Панов“ и Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Идејата е да се престтави на повеќе фестивали во регионот.
Претставата во следните седмици ќе биде на репертоарот на струмичкиот театар.