Велигденско јајце од 600 рози во манастирот „Св. Спас“ во Гевгелија !

велигденско-јајце

ДРНКА.МК: Јованка и Леана Јанковски од Цвеќарата „Фантазија“ од Гевгелија направија цветен аранжман Велигденско јајце од рози кој беше поставен во манастирот “Св. Вознесение Христово” – Св. Спас во Гевгелија. Фотографиите ги објави Архирејското намесништво од Гевгелија од каде упатија благодарност до цвеќарата која го донираше овој цветен аранжман за големиот христијански празник.

Како што објави порталот ТВ Нова од Гевгелија  за изработката на овој цветен аранжман Јанковски употребиле 600 рози.

337878448_758863052313805_4576412211533112588_n-696x928

,,Целиот процес на аранжирање траеше околу три часа, што не ни преставуваше никаков напор, бидејќи ова го работевме со многу љубов и посветеност. Можеби цветното јајце ќе беше уште поголемо, но во тој момент располагавме само со тој број на рози,, изјави Јована Јанковска за ТВ Нова подвлекувајки дека за наредниот Велигден ке направат уште поголем цветен аранжман во форма на велигденсоко јајце