Новата „Forza Motorsport“ доаѓа до крајот на годината и ќе биде одлична!

Мајкрософт неодамна го објави првиот трејлер за новата игра од популарната тркачка серија „Форца“ наречена „Моторспорт“. Судејќи според она што го видовме и слушнавме, ни претстои уште едно лудо возење!

Информациите кои секако ќе ги израдуваат играчите е фактот дека тие на самиот почеток ќе можат да избираат од 500 различни модели на автомобили. Точно, Форца не навикна на широк избор, така што ова нема да ги изненади повеќето играчи. На крајот на краиштата, имате доволно автомобили во играта да возите различен секој ден од годината. Малку ли е!

Кога зборуваме за оваа игра, се некако се врти околу бројот 10. Studio Turn 10, кое ја развива играта на играчите им вети графика која ќе има десет пати повеќе детали од она на што сме навикнати досега. Како ќе функционира, никој не знае.

Посебно внимавале на деталите на самите возила, особено на каросеријата. Судејќи по досега објавените фотографии, тие не застанаа тука бидејќи публиката, патеките, па дури и асфалтот на нив изгледаат сосема реално.

forzamotorsport1

 

Последната игра беше целосно во Мексико, сега ќе имаме можност да избираме помеѓу дваесет различни терени за возење. Меѓу нив ќе има пет терени кои досега не сме имале шанса да ги искусиме во оваа серија.

Една од нив сигурно ќе биде Јужна Африка – што значи многу песок на екранот! Има и динамични временски услови, односно дневни и ноќни циклуси, што значи дека треба да избегнувате возење во вечерните часови и рано зори.

Се уште не се знае со сигурност кога новата Forza ќе се појави пред играчите, но тоа дефинитивно ќе биде некаде оваа година. Играта ќе биде достапна во верзија за компјутери, како и за конзолите Xbox Series X и S.

Мајкрософт неодамна го објави првиот трејлер за новата игра од популарната тркачка серија „Форца“ наречена „Моторспорт“. Судејќи според она што го видовме и слушнавме, ни претстои уште едно лудо возење!

Информациите кои секако ќе ги израдуваат играчите е фактот дека тие на самиот почеток ќе можат да избираат од 500 различни модели на автомобили. Точно, Форца не навикна на широк избор, така што ова нема да ги изненади повеќето играчи. На крајот на краиштата, имате доволно автомобили во играта да возите различен секој ден од годината. Малку ли е!