Медиумски формат во кој разговараме за актуелни новости и збиднувања.  Дискутираме со инспиративни луѓе и развиваме  мотивирачки животни приказни. 

Говорните мани кај децата во растечка тенденција

Предизвици на жените политичарки

Го живеат ли струмичани карневалот?

Која е „цената“ на модата

Ловџиството - Скапо хоби или машка пасија

Разводите сè уште табу тема кај нас

Што значи да се изведе „awake brain surgery“?

Музиката како важен двигател во сечиј живот

Како е да се биде прв човек на институција Затвор Струмица?

Жени кои ги пречекоруваат спортските предизвици

„Човеците треба да се погласни не да се однесуват като бар кодове“

Спасување човечки животи како професија

Готвењето како животно патување

Јога: Наоѓање на балансот

Животот помеѓу два света

Како да го развиете мозокот?

Сексуалната зрелост кај тинејџерите

Животот зад фудбалската игра

Македонскиот гениј по природни науки

„Хакатон“ натпреварување во СОУУД „Димитар Влахов“

Успешни млади луѓе

Зошто сѐ повеќе деца се со проблеми во развојот?

Одбојкарски стории со национален и локален херој

Сообраќајна „култура“ во Струмица

Одењето на психијатар сѐ уште табу тема

Велосипедизам - во здраво тело
здрав дух

Прв победник од Македонија во „Ѕвездите на Гранд“

Кој е Костадин Костадинов кога не е градоначалник?

Васко Пиличев и учениците

Новинарството во Србија и кај нас

Зошто да се учи во струмичкото каубојско

Зошто да се учи во струмичкото земјоделско

Зошто да се учи во струмичката гимназија

Пожарникарите - херои на едно општество

Поткаст со Ретроманиа – Љубомир Митровски, Боби Ѓошиќ, Денис Кирчанов

Се слуша ли квалитетна музика во Струмица

Поткаст со Наталија Иванова

Чувањето на домашни миленичиња - Предизвик за струмичани

Поткаст со Миле Манасиев и Александар Котевски

Моторџиството како начин на живот

Поткаст со Александар Дончев и Васил Георгијевски

Знаат ли струмичани за алпинизмот и спортско качување

Поткаст со Магдалена Мучева и Софија Пандева

Млади средношколци од Струмица веруваат дека ќе им се исполни сонот

Поткаст со Бранко Горгиев

Пица мајстор - предизвик или секојдневие

Поткаст со Александар Митев и Атанас Милев

Како е да се биде тренер во најодбојкарскиот град

Поткаст со Марија Димитриева

Како родителите да ги заштитат децата од негативностите на социјалните мрежи

Поткаст со Нела Масалковска

Што е потребно да се биде успешна жена?

Поткаст со Милан Савов и Бранко Илишев

Кариера во дигиталниот свет

Поткаст со Анкица Бенинова и Јулија Милкова

Култура и (не)култура во Струмица

Поткаст со Ефимија Цунева

Женскиот фудбал во подем

Поткаст со Иван Кукиќ

Музиката е чудо и таа прави чуда

Поткаст со Панче Димов

Биди свој (дури) и кога не си „ин“ во градот

Поткаст со Лилјана Ковачевиќ

Можеш да бидеш успешен на повеќе полиња истовремено

Поткаст со Јана Мицева

Како едно хоби може да прерасне во животна професија